Cum sa faci ca laptopul tau sa mearga mult mai repede? Vezi cea mai buna solutie!

28

Multa lume are problema asta: laptopul merge mult prea incet, mai ales cand sunt instalate multe programe. Solutia cea mai buna pentru o performanta si viteza ridicata a laptopului dvs. este sa instalati un hard disk ssd (asta in cazul in care nu aveti deja!). Si este si usor! Tot ce trebuie sa faceti e sa scoateti dvd-rom-ul (care este detasabil) din laptop si sa-l inlocuiti cu un adaptor Caddy SSD si un hard disk ssd inauntrul acestuia.

Asa arata un CADDY SSD, care de fapt este un adaptor pentru hard disk SSD sau SATA:

Urmatorul pas este sa scoateti DVD-ROM-ul din laptop. Cel mai usor de exemplificat este prin imagini. Trebuie mentionat ca la unele laptopuri modalitatea este diferita, eventual poate fi un surub mic care dupa ce este  desurubat, se poate scoate DVD-ROM-ul.

si varianta posibila cu surub:

Acum ca ati vazut cum se poate scoate, aveti nevoie de acest adaptor caddy si de un hard disk ssd. Investitia minima pentru adaptor si hard disk ssd este undeva la 150 de lei cu tot cu transport, daca comandam de pe un magazin online. Ca exemplu, (nu fac reclama, este doar orientativ) atasez aici 2 link-uri cu ce aveti nevoie:

LINK: ADAPTOR CADDY SSD

LINK: HARD DISK SSD

Bineinteles dupa asta urmeaza sa instalati din now Windows-ul. De asemeni puteti pastra hard disk-ul vechi pentru spatiu suplimentar pentru ca hdd-urile ssd sunt de obicei mai mici ca spatiu de stocare. Un singur dezavantaj pot mentiona: nu mai puteti introduce cd-uri/dvd-uri in laptop.

Exista si optiunea de a inlocui hard disk-ul vechi cu unul ssd. In acest caz trebuie sa desfaceti laptopul :((

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.