DARK WEB sau Internetul care putini dintre noi stim despre existenta lui

32

Dark web-ul (Web-ul întunecat) este conținutul World Wide Web care există pe rețelele darknet, reţele care se suprapun peste Internetul public, dar care necesită software specific, anumite configurații sau o autorizație de acces. Dark web-ul nu este indexat de motoarele de căutare, cu toate că foarte des termenul „deep web” este folosit greșit pentru a face referire la Dark Web.

Internetul este un loc mult, mult mai mare decât probabil îți dai seama. Site-urile pe care le vizitam majoritatea dintre noi sunt doar un mic colț al internetului, iar Dark web-ul și Deep Web-ul sunt mult mai mari. Folosind Tor le poți accesa, dar chiar ar trebui să dorești să vizitezi Dark Web sau Deep Web?

Aproape toate site-urile de pe așa-numitul Dark Web ascund identitatea lor folosind instrumentul de criptare Tor. S-ar putea să știți Tor pentru capacitatea sa de a vă ascunde identitatea și activitatea. Puteți utiliza Tor pentru a vă falsifica locația, astfel încât să apară că vă aflați într-o altă țară decât cea în care vă aflați într-adevăr.

Un exemplu de site din Dark Web este Silk Road care a fost (și poate este în continuare) un site pentru cumpărarea și vânzarea de droguri și multe alte lucruri care de obicei sunt interzise.

surse: wikipedia, techadvisor.co.uk

Leave A Reply

Your email address will not be published.