Este paradisul sălbatic din România. Rivalizează cu destinații celebre din lume

România are frumuseți inestimabile la care alte popoare nici nu visează. Lacul Oașa este una dintre ele. Se spune că aici „ce e sus, e și jos”. Albastrul lacului se confundă cu cel al cerului. Lacul, de o frumusețe rară, s-a format în 1979, odată cu construcția barajului care îi poartă numele. Cu peisajul care îl înconjoară rivalizează cu lacurile elvețiene, de la poalele munților, și chiar le depășește în atractivitate, având în vedere că are în vecinătate unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume: Transalpina.

Paradisul de lângă Transalpina

Lacul Oașa, unul dintre cele mai frumoase locuri din România și din lume. Unul dintre locurile ascunse de ochiul curios al turistului este lacul Oașa, un veritabil paradis situat în inima munților la o altitudine de peste 1200 de metri.

Lacul de acumulare se află la granița dintre județele Alba și Sibiu, pe râul Sebeș. Este amplasat în inima munților, la 1225 metri altitudine, și la numai 75 km de orașul Sebeș. Peisajul îți fură inima dintr-o privire.
Suprafața de apă are 460 de hectare si un volum de 136 mililoane metri cubi.

Ce e atât de special la acest lac?

Zona nu este afectată de turismul de masă, dar poate ajunge unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din zonă în câțiva ani datorită peisajelor sălbatice superbe din zonă și poziționării privilegiate.
Barajul este punctul de plecare a două trasee montane spectaculoase către vârful Cindrel, dar și locul ideal pentru pasionații de pescuit întrucât lacul Oașa găzduiește numeroase exemplare de păstrăv și craiete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *