Sateliții Starlink ai lui Elon Musk dau deja bătăi de cap astronauților

Accesul la internet nelimitat este şi mai aproape

45

Compania lui Elon Musk, SpaceX, vrea să ofere internet tocmai din spațiu. Pentru asta, va folosi sateliți. În prezent, are permisiunea de la Federal Communications Commission să lanseze aproximativ 12.000 de sateliți în spațiu. Cu toate acestea, SpaceX a solicitat frecvențe radio pentru a putea lansa încă 30.000 de astfel de sateliți. Asta înseamnă că numărul total al acestora ar ajunge la 42.000.

Fiecare lansare plănuită de compania lui Elon Musk constă în câte 60 de sateliți. Până acum, au avut loc două lansări, ceea ce înseamnă că în spațiu există acum cam 120 de sateliți SpaceX al căror scop este să ofere internet.

Totuși, numărul foarte mare de astfel de obiecte care ar ajunge în spațiu ar putea crea situații nelpăcute.

Astronomii nu sunt mulțumiți că Elon Musk trimite sateliți în spațiu

Încă de la prima lansare a celor 60 de sateliți, astronomii s-au declarat îngrijorați de problemele pe care prezența acestora în spațiu le-ar putea cauza.

În dimineața zilei de 18 noiembrie, flota de sateliți SpaceX a ajuns deasupra Cerro Tololo Inter-American Observatory (CTIO) din Chile. Au intrat în raza camerei cu aproximativ 90 de minute înainte de răsăritul soarelui și au strălucit puternic în lumina soarelui de dimineață. A durat cinci minute pentru a ieși din raza vizuală a telescopului.

Deși, de cele mai multe ori, sateliții vor fi ascunși pe cerul nopții, la apus sau dimineața devreme, lumina soarelui încă poate lovi sateliții. Acest lucru le face vizibile atât prin telescoape astronomice, cât și prin binocluri obișnuite.

Pentru că vor exista foarte mulți sateliți ai lui Elon Musk în spațiu, acest lucru ar putea avea un impact dramatic asupra modului în care astronomii pot vedea cerul. Cu cât numărul acestora crește, cu atât le va fi mai greu oamenilor de știință să-i „ocolească” în cercetările lor.

via playtech.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.