Stiati ca exista banane albastre?

Bananele cu gust de înghețată de vanilie există

17

În condiții ideale, ai mânca doar alimentele care te încântă cel mai mult, dar, în realitate, ar trebui să le mănânci pe cele mai sănătoase. Există însă și creații minunate care împacă și capra și varza, precum bananele cu gust de înghețată de vanilie.

Fructul cu pricina este intitulat Blue Java Banana și crește în condiții surprinzător de relaxate. Rezistă până și la iernile din România. Deși vorbim de o plantă exotică pe care nu o întâlnești foarte des, aceasta poate fi plantată într-o varietate foarte mare de medii. Partea cea mai fascinantă a ecuației, dincolo de gust, constă însă în beneficiile de sănătate. Ca să ai o referință, este ca și cum ai mânca broccoli, doar că are gust de înghețată de vanilie.

Planta poate ajunge la o înălţime de până la şase metri, dar cel mai interesant este fructul pe care îl produce, care este mai scurt decât bananele tradiţionale şi are coaja albăstruie când încă nu este coaptă. Planta rezistă la temperaturi sub zero grade. Arborii sunt acoperiţi cu flori mari de culoare roşie şi frunze albastru argintiu, ceea ce oferă o privelişte spectaculoasă.

Bananele albastre sunt originare din Asia de sud-est, dar foarte răspândite în insulele Hawaii şi în Statele Unite, în general.

Datorită gustului și consistenței lor unice, bananele albastre Java sunt adesea folosite în smoothie-uri, adăugate la deserturi sau consumate ca atare.

surse: playtech.ro, hatarok-nelkul.com, http://naturavindecatoare.ro/

Leave A Reply

Your email address will not be published.