curiozitati.info

Ştiaţi că laptele de hipopotam este roz?

Informatia despre culoarea roz a laptelui de hipopotam s-a raspandit pe internet in ultimii ani dupa ce, in 2013, cei de la National Geographic au scris despre acest lucru pe paginile lor de Facebook si Twitter. Confuzia vine din faptul ca hipopotamii nu au glande sudoripare (glandele responsabile cu transpiratia), in schimb au alte glande, producatoare de mucus, care elibereaza o secretie uleioasa de culoare...roz! Aceasta reprezinta un amestec de aciduri sudorice care joaca un rol foarte important in sanatatea hipopotamilor, asigurandu-le protectia solara necesara pielii lor sensibile si avand puternice proprietati antibiotice, cu rol antibacterian, ceea ce le permite hipopotamilor sa intre in ape nu tocmai curate cu un risc minim de a capata infectii. 

Revenind la „legenda” laptelui roz, secretia pomenita mai sus este, in mod normal, incolora, asemenea transpiratiei umane, dar in lumina soarelui, capata o culoare rosie-portocalie care, in cazul in care se amesteca, intamplator, cu laptele, ii poate da acestuia un aspect rozaliu. Acest lucru este posibil, nu insa si foarte probabil si in orice caz foarte greu de verificat, intrucat puii de hipopotami sunt foarte eficienti atunci cand sug, nelasand sa se risipeasca niciun strop de lapte si strangand ugerul mamei atat de bine, incat se pot hrani chiar si sub apa!

surse: epersonalizat.ro, gandul.info, foto: shutterstock.com

Website in constructie! Unele sectiuni ale site-ului pot fi momentan indisponibile. Revenim curand cu noutati. Multumim pentru intelegere!

© Copyright 2021. Toate drepturile rezervate. Powered by webinspire.ro