curiozitati.info

Un trib de „hobbiți” s-ar putea ascunde pe o insulă indoneziană

Un antropolog britanic crede ca un trib de „hobbiți” (specie umana timpurie, care a primit numele personajelor din seria fantasy din cauza inalțimi mici, de cel mult 1,2 metri) inca ar putea trai ascuns intr-o padure din Indonezia, dupa ce oasele a 13 creaturi asemanatoare „hobbiților” au fost gasite in 2003.

O echipă de oameni de știință a descoperit o peșteră ascunsă pe o insulă din Indonezia, unde au găsit craniul unei specii neștiute de om. Profesorul Peter Brown, de la Universitatea din New England, Australia, a spus atunci că ar fi fost mai puțin surprins dacă cineva ar fi descoperit un extraterestru.

Un schelet parțial, de sex feminin, al unei creaturi umanoide care avea o înălțime de aproximativ 1 metru a fost exhumat și a fost numit imediat „Hobbitul”, după personajele create de J.R.R. Tolkien.

Cercetările ulterioare au scos la lumină un fapt șocant - că aceste ființe, care au primit denumirea științifică Homo floresiensis (după numele insulei unde au fost găsite scheletele - Flores), ar fi putut să trăiască în același timp cu oamenii de azi.

La aproape 20 de ani de la acea descoperire, încă mai circulă zvonuri că oamenii „hobbiți” nu au dispărut. Potrivit unor legende locale, „hobiții” încă ar trăi în pădurile și munții din estul Indoneziei.

Dr. Gregory Forth, profesor britanic de antropologie și fost profesor la Oxford, a împărtășit detaliile eforturilor sale de a data o parte din oseminte, unele fiind găsite anterior descoperirii din 2003. Spune, de asemenea, că există în jur de 30 de martori oculari care au văzut „hobbiți”, potrivit Live Science.

surse: digi24.ro, 2am.eu, ziarelive.ro

Website in constructie! Unele sectiuni ale site-ului pot fi momentan indisponibile. Revenim curand cu noutati. Multumim pentru intelegere!

© Copyright 2021. Toate drepturile rezervate. Powered by webinspire.ro